Поиск
Показати всі результати
Головна Блог Чи справді пожежний автомобіль може приїхати на виклик без води?
    Чи справді пожежний автомобіль може приїхати на виклик без води?
2019-09-02

Приблизний час спустошення пожежної автоцистерни при роботі одного ствола складає десять хвилин, двох – 5 хвилин. Саме через цей факи більшість людей вважає, що пожежний автомобіль приїжджає на виклик без води. По закінченню води в цистерні пожежний автомобіль повинен поїхати до вододжерела (ставок, озеро, річка) і набравши води продовжити гасіння пожежі. Для безперебійного підключення до вододжерела в місцях де відсутні природні і штучні водойми застосовують систему пожежних гідрантів, які дають можливість підрозділам ДСНС забирати воду з водопроводу під час гасіння пожеж, що значно підвищує ефективність гасіння пожежі у зв’язку тим, що, таким чином, виключається час на підвіз води.

Щоб вберегти майно підприємства чи житлового будинку від збитків слід потурбуватися наперед, купити та встановити пожежний гідрант. Купити пожежний гідрант за найнижчою ціною ви можете в інтернет магазині vp5.in.ua.

Для полегшення визначення місця встановлення гідрантів використовують спеціальні знаки «ПГ», з вказаними на них діаметром, напрямком та відстанню до гідранта, які вішають неподалік від них. Купити пожежний гідрант ви можете в інтернет магазині vp5.in.ua.

Для відкривання і закривання пожежних гідрантів, а також для приєднання до них пожежних рукавів використовують пожежні колонки. Гідрант відкривається з допомогою центрального ключа, який проходить через всю колонку. Пожежні автомобілі забирають воду від пожежних гідрантів і під високим тиском подають в середовище займання. Пожежні гідранти, як правило, розміщують в колодязях, на спеціальних підставках і закривають люком. Такі гідранти називають підземні. Бувають також наземні гідранти, які, відповідно, встановлюються над рівнем землі. Такі гідранти можуть використовуватись для господарських потреб, поливання асфальту, тощо.

Гідранти можуть виготовлятися із сталі або з чавуну. Гідранти підбираються по висоті, в залежності від глибини колодязя. Їх висота може варіюватися від 0,5 м до 4,0 м, з кроком 0,25 м. Наші гідранти мають спеціальне антикорозійне покриття, яке значно збільшує термін служби гідранта, адже вони працюють у досить складних, для металевих виробів, умовах: перепади температури та вологості, підтоплення дощовими та грунтовими водами, їх замерзання.