Поиск
Показати всі результати
Головна Блог Як вибрати пожежну шафу?
    Як вибрати пожежну шафу?
2019-12-11

Шафа пожежна металева призначена для внутрішніх пожежних кранів систем гасіння пожежі в житлових будинках, промислових і сільськогосподарських підприємствах, навчальних заклад, офісах і інших будівлях. Шафа призначена для розміщення і забезпечення збережності первинних засобів пожежогасіння в ньому: пожежного рукава діаметром 51 мм, рукавного стовбура, вогнегасника і інших для ліквідації загорянь, індивідуального захисту, порятунку людей і матеріальних цінностей, має отвори для екстреного доступу.

Залежно від виконання і способу установки в спорудах Вы можете купити шафи пожежні вбудовані,

які монтуються в нішу в стіні, і навісні - які виступають над стіною. Для економії, на сайті vp5.ia.ua Ви можете купити пожежний шафа без задньої стінки.

Залежно від функціонального призначення розміщуються в них технічних засобів на:

- шафа пожежний для розміщення пожежного крана;

- шафа пожежний для розміщення вогнегасників;

- внутрішньоквартирний кран-комплект;

- шафа пожежний для розміщення пожежного крана, -ов і вогнегасників;

- шафа пожежний багатофункціональний інтегрований.

До складу технічних засобів шаф пожежних багатофункціональних інтегрованих входять: комплект ПК; переносні вогнегасники; засоби захисту органів дихання та зору (саморятівники); спеціальні вогнестійкі накидки для захисту тіла людини від теплових впливів; автоматичні канатно-спускові пристрої для порятунку людей з висоти; немеханізований пожежний інструмент в комплекті, що складається з виробів, необхідних для забезпечення рятувальних операцій в споруді; аптечка для надання першої медичної допомоги.

Яещо вам необхідно купити пожежну шафу, вам потрібно знати її габаритні розміри. Розміри пожежної шафи не повинні захаращувати проходи і перешкоджати евакуації людей. Навісні і приставні пожежні шафи не повинні мати розміри по глибині понад 300 мм. Стандартний розмір навісної шафи для одного кран комплекту становить 600х600х230 мм. У шафах, розрахованих на один кран-комплект і один вогнегасник розміри складають 900х700х230 мм. Також, є варіанти для вертикально розташованого інвентарю, такі шафи можуть вмістити в собі два кран-комплекти і два вогнегасники, їх розмір становить: 600х1850х230 мм.

Рукавна касета пожежної шафи, модуля, відсіку для ПК зроблена так, щоб безперешкодно повертатися в горизонтальній площині на кут не менше 90 ° і витримує статичне навантаження не менше 300 Н.

Дверцята пожежної шафи вільно відкриваються на кут не менше 160 °, а також дозволяють швидко і безперешкодно розгортати рукавну лінію і діставати технічні засоби.

Дверцята пожежної шафи (модуля) конструктивні елементи для їх фіксації в закритому положенні, що дозволяють безпечно відкривати шафу в екстрених випадках протягом не більше 15 с.

Пожежна шафа виготовляються з негорючих матеріалів. Шафи пожежні виконуються в двох кольорах: білий або червоний. Вони пофарбовані рівномірним шаром порошкової фарби, що дасть можливість зберегти гарний зовнішній вигляд при транспортуванні, установці і експлуатації на довгий час.